Sex og sundhed

Hvad har sex med sundhed at gøre tænker du måske?

 

Undersøgelser har vist, at en god gang sex er bedre end lykkepiller til at gøre dig glad og få dig til at føle velvære. Når du dyrker sex, frigives to centrale signalstoffer i hjernen, som er med til at styre dit humør. En lykkepille indeholder kun det ene af stofferne. Du frigiver nemlig langt mere ”humør-stof” til hjernen.

 

Er du trist og irriteret, eller har du indre uro, så er det bare om at få tændt op under din partner i en fart.
Naturens egen lykkepille
Så, ja. Sex er i realiteten naturens egen lykkepille og er bedre end de kunstige af slagsen til at højne humøret, fordi de virker ind på to systemer i hjernen.
Hvis man i stedet dyrkede sex en gang om dagen, ville det gøre de fleste gladere og sætte turbo på humøret. Faktisk dyrker vi danskere slet ikke nok sex efter den målestok. Mit råd til danskerne er derfor: Dyrk sex noget oftere og bliv gladere.

Kærlighed et yderligere plus
Der ingen forskel på, om man dyrker sex med en partner, eller om man selv klarer paragrafferne.

Det er de samme mekanismer, der sættes i gang. Men hvis der er kærlighed på spil mellem parterne, er det kun et yderligere plus. Så frigives der nemlig endnu et signalstof, oxytocin, som er med til at knytte båndene tættere mellem parterne og dermed yderligere øge velværet.

Vi kender jo alle eksempler på mænd og kvinder, der bliver irriterede og onde i sulet, hvis de mangler sex. Og så snart de har afleveret det, de skal, er ondskaben røget med ud. Sådan har vi det alle – mere eller mindre bevidst.

Kvinders sexlyst størst
Undersøgelser har vist, at kvinder har stærkere seksuelt krudt i sig end mænd, men at kulturen har sat en effektiv bremse på deres udfoldelser.

Men nu ser vi, at kvinderne i langt højere grad kommer på banen og vedkender sig deres seksuelle behov. Især mange kvinder over 40 har ‘glemt, hvad mor har sagt’ og udlever deres seksualitet, som ofte kan være stor. De fleste af os har en langt større sexlyst, end vi går og tror, og hvis vi bevidst arbejder med vores seksualitet vil der ske mirakler.

En glad orgasme om dagen vil gøre det hele meget sjovere og at det virker bedre end lykkepiller, stoffer og alkohol.

Sex skal simpelthen prioriteres meget højere hjemme hos danskerne, end det bliver i dag, hvor den står i skyggen af penge, karriere og sure hjemlige pligter. En aftale mellem parrene om sex en gang om dagen er både humørfremmende og sjovere.

Skriv et svar

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/d/b/lenealexander.dk/httpd.www/wp-content/plugins/easyme-connect/src/OAuthClient.php on line 228 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/d/b/lenealexander.dk/httpd.www/wp-content/plugins/easyme-connect/src/OAuthClient.php on line 230