Handicap og seksualitet

Jeg er så heldig at undervise på sexologuddannelsen hos Joan Ørting, når emnet er handicappede og seksualitet.  Jeg elsker at fortælle min historie om det at være mor til et multihandicappet barn, hvordan personer i det virkelige liv håndtere andres seksualitet og de problematikker og fordomme jeg møder i mit virke som talskvinde for de handicappedes seksualitet.  

 

Alle har en seksualitet

 

Jeg bliver stadig oprørt og ked af det, når jeg møder mennesker der tror at handicappede ikke har et behov for sex. De er levende væsner som du og jeg – selvfølgelig har de en seksualitet.

Sex er flere ting

 

Det kan ikke siges for tit hvor vigtigt en seksualitet er.  Sex er nærvær, sex er berøring, sex er gåture i naturen, sex er samtale, sex er to lys på et bord og dejlig mad, sex er intimitet, sex er massage, sex er tæt samvær, sex er kærlighed.

 

Stil krav

 

Min opfordring til alle handicappede er at tage ansvar for sig selv og sin egen seksualitet. Stil krav til personalet, stil krav til den institution du befinder dig på eller er i din omgangskreds. Sørg for at der bliver udarbejdet en seksualpolitik, så skolen, institutionen, bostedet eller hvor det end er  du befinder dig, har taget en seriøs snak omkring dette emne.

 

Find dit eget indre sexdyr frem – bed om hjælp hvis du har brug for det.

 

Hvad med liderlighed i os selv, hvad hvis vi begyndte at arbejde med vores egen seksualitet for så at se hvad den ville bringe os. Lyst er ikke noget der bare kommer ud af den blå luft, men du kan ved at arbejde bevidst med dig selv få lyst og mærke din egen seksuelle energi, uanset om du er i et parforhold eller er single.  Sex kan også være kærtegn af egen krop, nydelse af egen krop, bevægelse af egen krop….. gå på opdagelse i dig selv.  Dette kan gøres høj som lav, tyk som tynd, lyshåret som mørkhåret…. Det er bare at komme i gang!

Skriv et svar

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/d/b/lenealexander.dk/httpd.www/wp-content/plugins/easyme-connect/src/OAuthClient.php on line 228 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/3/d/b/lenealexander.dk/httpd.www/wp-content/plugins/easyme-connect/src/OAuthClient.php on line 230